مقالات مشاوره و برنامه ریزی

بهترین روش خلاصه نویسی مطالب پزشکی

خلاصه‌نویسی کردن یک روش بسیار مفید برای به خاطر سپردن مطالب مختلف است. خلاصه‌نویسی وقتی به دردتان می‌خورد که بخواهید چیزی را سریع و عمیق یاد بگیرید.

تحقیقات نشان داده که اگر برای یادگیری یک مطلب به کمک روخوانی، حدود3  ساعت وقت نیاز باشد، میتوان همان مطلب را با حدود 1 ساعت به کمک مطالب خلاصه‌نویسی شده و در سطحعالی  یاد گرفت.

.
🔽البته توجه داشته باشید که قبل از شروع خلاصه نویسی، حتما باید تمام مباحث مورد نظر را بخوانید تا به تسلط نسبی برسید؛ سپس متن را خلاصه کنید.
روش های مختلف خلاصه‌نویسی:

1. یادداشت برداری کنید:

اصلی ترین و مهم ترین نوع خلاصه نویسی است و عبارت است از برداشتن کلیدی ترین مفاهیم هر مطلب و یادداشت کردن آن در دفترچه ای جداگانه.

🔽 البته باید توجه داشت که با نوشتن اکثر مطالب، حجم آن را زیاد نکرده و فقط قسمتهای کلیدی و مهم را ثبت کرد.

.

2. زیر مطالب مهم خط بکشید:

متداول ترین روش در بین دانشجویان، روش خط کشیدن زیر مطالب مهم است؛ در این روش، زیر قسمت های مهم خط کشیده میشود و در هنگام مرور و جمع بندی، این قسمت ها با تمرکز بیشتری خوانده میشود.

🔽 برای خط کشیدن زیر مطالب مهم، بهتر است که از خودکار یا ماژیک‌های رنگی استفاده کنید؛

🔽 البته توجه داشته باشید که زیر همه مطالب را خط نکشید؛ زیرا حاصل کار، صفحه‌ای پر از خطوط مختلف می باشد که تاثیری در افزایش یادگیری ندارد.

.

3. هنگام مطالعه درسنامه، حاشیه‌نویسی کنید:

 در روش حاشیه نویسی، ما پاراگراف و مفهوم آن را در جمله ای کوتاه بیان میکنیم.

در این روش کلیدی ترین جمله هر پاراگراف را جدا کرده و در حاشیه کتاب یا درسنامه یادداشت کنید.البته حاشیه نویسی می تواند بصورت خط کشیدن دور عبارات یا هایلایت کردن کلمات مهم نیز انجام شود.

🔽 اگر امکان حاشیه‌نویسی در خود درسنامه را نداشتید، می‌توانید از برگه‌های یادداشت چسبی (استیکی نوت) استفاده کنید.

.

4. مطالب را دسته‌بندی کنید:

یکی دیگر از روش‌های مهم خلاصه‌ نویسی، دسته‌بندی است. روش انجام کار نیز به این صورت است که باید مطالب مختلفی را که می‌توان در یک دسته قرار داد، یک جا نوشت و آن‌ها را دسته‌ بندی کرد.

بعنوان مثال دسته بندی فعالیت های حرکتی معده:

دسته بندی فعالیت های حرکتی معده

یا به عنوان مثال، میتوان در درس آناتومی مطالب مربوط به هر بخش از بدن مثلا مطالب مربوط به بخش زانو(عضلات، شریان ها، ورید ها، اعصاب و…. ) را در یک دسته بندی خاص قرار داد.

.

5. استفاده از نمودار درختی(مایند مپ):

این روش برای مطالبی که قابل دسته بندی باشند، مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش مطالب به صورت یک درختچه و به کوتاه ترین صورت ممکن، مانند شبکه به هم متصل میشوند که متن کلیدی در وسط صفحه قرار گرفته و مطالب فرعی مانند شاخه های درخت به آن وصل میشوند.

.

6. نکات مهم و مراحل را روی تصاویر تکمیلی یادداشت کنید:

این روش برای یادگیری مطالبی که بصورت مرحله به مرحله هستند بسیار مفید می باشد و می توانید همان مراحل و نکات مهم را روی یک شکل یا تصویر جامع یادداشت کنید.

بعدا در زمان مرور فقط با یک نگاه به همان شکل، کل مراحل و مطالب برای شما یادآوری خواهد شد.

.

7. نکات تستی و پرتکرار در آزمون ها را یادداشت کنید:

زمانی که تست آموزشی حل می کنید، سعی کنید ساختار تست های آزمون های مختلف را بررسی کرده و نکات مهم تر و پرتکرار را بصورت خلاصه در کنار نکات و مطالب مهم یادداشت کنید.

.

🔽 در پایان بیاد داشته باشید که روش خلاصه نویسی هر درس متفاوت است و شما باید بهینه ترین و کاربردی ترین روش را برای هر درس انتخاب کنید.

 

سوالات خود را در بخش نظرات و یا از طریق کانال تلگرام و یا صفحه اینستاگرام گروه آموزشی نوین رادیولوژی با ما در میان بگذارید…

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *